Lite mer mosaik kanske?

Garden Room Style - lite mer mosaik kanske?

Principen med mosaik är ju i teorin ganska enkel, bara typ att pussla ihop små bitar av keramik, glas eller liknande och fästa mot ett underlag. Dock tillkommer åtminstone tre något svårare moment. Dels att hitta rätt skala, dels att komma på ett mönster, dels att få ihop bitarna till önskat mönster.

Men kan man inte själv kanske en idé är att anlita en kunnig person? För mosaik är ett helt briljant sätt att få färg i trädgården och/eller uteplatsen året runt. Riktigt snyggt blir det som en detalj i betong, kanske i en gjuten terrass eller liknande.

Jag tycker man blir glad när man ser mosaik, att något så “enkelt” kan vara så snyggt. I Spanien är mosaik vanligt förekommande. Inte minst i Barcelona tack vara Antoni Gaudí. Även om mosaikkonsten är mycket gammal införde han den i modern arkitektur. På katalan heter konsten att sätta ihop återvunna småbitar av glas, keramik mm trencadís. Gaudí har ju som de flesta vet verkligen satt sin stämpel på Barcelona, mycket tack vare en rik sponsor som gillade hans stil. Tycker mig ha funnit Gaudísk mosaikinspiration även i Málaga.

Bifogar lite bilder nedan, där jag även klämt in en bild på skulpturell mosaik sedd i Göteborg.

Mosaik i Parc Güell, Barcelona
Parc Güell, Barcelona
Palau Güell, Barcelona
Palau Güell, Barcelona
Mosaik i Málaga.
Mosaik i Málaga
Garden Room Style - Mosaik
Mosaik i Málaga
Mosaik i Málaga - Garden Room Style
Mosaik i Málaga
Mosaik i Göteborg
Mosaik i Göteborg