Rea på växter kräver en strategi.

Växtrea! Hjälp! Det är inte lätt att motstå frestelser. Läste om en kvinna som gick på (utomhus)växtrea och handlade. En del plantor visste hon var hon ville ha i sin trädgård. De flesta inte. Veckan innan hade hon varit på en annan utförsäljning och köpt på sig. Växter kan ha den effekten. Det är lätt att bara vilja ha – rea på växter kräver en strategi!

Rea på växter kräver en strategi.
Kroton och finkalathea

Tänk på vilka växter du behöver, var du behöver dem. Det gäller trädgårdsrum ute som inne. Hållbarhet är viktigt. En djungel kan ju vara trevlig att titta på, men vid närmare betraktelse kanske lite för vild. Ofta är det snyggast med kvalitet snarare än kvantitet. Ibland är det svårt att se skogen för alla träden. Det finns många visheter.

Minisuckulenter
Minisuckulenter

I trädgårdsrum utomhus, om man är ute efter en snygg look, är det ofta bättre att satsa på flera plantor av samma sort än en planta av det ena och en planta av det andra. Plantera dem i stora sjok, eller i några mindre grupper. Kolla rekommenderat planteringsavstånd för växten för bästa resultat.

Och med det sagt, en närliggande Blomsterlandets-affär har i skrivande stund halva priset på gröna växter. Vem kan motstå? Var ju bara tvungen att ta mig en titt. I varje hörn satt en skylt som påminde om rean. Gjorde inte saken lättare, det finns ju bara så många fina växter. Men jag lyckades, kom ut från affären tomhänt, kände faktiskt att just nu är jag nöjd med de växter jag har. Men va kul det var att titta!

Palettblad