Så kallad human dimming.

Som jag har skrivit om tidigare är det min uppfattning att mycket belysning är alldeles för stark, inne som ute. Det är där dimmers kommer in i leken. Personligen är jag väldigt ljuskänslig, dimmers har gjort all skillnad för mig. Helt underbart att kunna kontrollera ljusstyrkan! Starkt när man behöver, inte så starkt när man är ute efter en mysigare atmosfär. Nu har dock utvecklingen tagit en ny sväng och man behöver ingen dimmer alls för att justera ljusstyrkan. Det enda som behövs är din egen (eller någon annans) hand – så kallad human dimming.

DISC PENDANT - in-lite - HUMAN DIMMING - GardenRoomStyle
DISC PENDANT – in-lite – human dimming

För att vara ärlig vet jag inte hur utbredd användningen av denna teknologi ännu är för utomhusbelysning. Men belysningsföretaget in-lite är ett företag som lanserat ett nytt DISC-koncept som är baserat på den. Som jag fattar det är kärnan i funktionen en IR-sensor som gör att du kan tända/släcka/dimma en lampa med endast din hand till hjälp. Riktigt häftigt då inga extras behövs. Hos in-lite finns, så vitt jag förstår, teknologin än så länge bara tillgänglig i den allra senaste versionen av DISC PENDANT, deras första taklampa.

DISC koncept - in-lite - GardenRoomStyle
DISC-koncept – in-lite

Om det är något område där kvalitet räknas tycker jag det är belysning. Av egen erfarenhet vet jag att det finns rejält med sekundära armaturer på marknaden. Billig belysning håller i regel inte någon längre tid. Har man väl beslutat sig för att satsa på trädgårdsbelysning, kanske som en del av en större omdesign, tycker jag det är lika bra att man investerar i kvalitet. Det lönar sig i längden.

Jag tycker personligen belysning är jätteintressant. Effekten man kan åstadkomma! I min meningen har in-lite i sitt DISC-koncept skapat en riktigt sleek och modern kollektion med lampor. De smala diskarna ser ut att sväva som UFOs över rabatter och inredning. Mycket lämpligt att inkludera en futuristisk teknik i denna look. Bra jobbat!