Vintage trendar och vad kan slå majolika?

Det är väl knappast någon som har missat att vintage trendar starkt just nu. Inom mode såväl som inredning. Själv har jag handlat vintage sedan jag var 15 år (minst) och är nu typ jättegammal. Tycker det är roligt och inspirerande att luska runt på loppisar och auktioner, man vet aldrig vad man kan hitta.

Vet inte riktigt när jag fick upp ögonen för majolika. Men när jag en gång hade funnit detta underbara krukmaterial, fanns det ingen återvändo. Love at first sight! Och inte bara materialet, designen också. Motiven är verkligen fantastiska och kan variera mellan himmel och jord.

Ytterfoderna (ytterkrukor) av majolika är tyvärr inte speciellt billiga. Och borde inte vara heller. Vissa saker är värda att betala för. Keramik varar ju inte för evigt, det är lätt att det går sönder. Brist på en vara bidrar också till höga priser.

Det är sällan man ser majolikakrukor i “vanliga” second hand affärer. Om man har tur kanske i en antikaffär/auktion. Men det bästa sättet att hitta det man letar efter är på nätet. Välj din plats själv.

Majolika kruka
Underbara majolika.